Kramad ko på tallriken

Idag har vi släppt ut kalvarna i en lite större beteshage.

Kalvar på grönbete

Kalvar, bete, grönbete

Vi har testat att släppa ut dem tidigare men då har de bara klivit genom elstängslet, och sedan fått återgå till sin träningshage igen. Nu verkar de dock ha fått lite respekt för tråden och håller sig innanför (peppar peppar). Det första de gjorde var visserligen att hoppa ner i bäcken och gå över till fåren. Väl där tyckte de att fåren var jätteläskiga men ändå vågade de inte gå tillbaka, det slutade med att vi fick sjasa tillbaka dem. Förhoppningsvis var det en så pass otrevlig upplevelse att de inte testar igen. De stora kossorna har nämligen aldrig hitintills hoppat ner i bäcken för att ta sig över och så hoppas vi att det förblir. Annars kanske de till slut hamnar i Nästansjö. Än om det är väldigt snälla kossorna det här kan de se lite skräckinjagande ut, så det är bra om de håller sig där de ska vara.

Highlandcattle

Småkalvarna gjorde efter badet några turer i hastig galopp över lägdan, sedan mumsade de i sig lite saftigt gräs och tog en siesta.

Idissla

Kalvar idissla

Stor del av deras vakna tid går åt till att idissla och vila. Jag brukar gå fram och krama dem ibland när de ligger och myser i solen, då får man oftast en sträv slick i ansiktet. Det kommer bli tufft att slakta dessa när den dagen kommer, men samtidigt har de haft ett bra liv och jag lägger hellre en kramad ko tallriken än en industrigris.

 

 

1 Kommentar

  1. Nä inte är det lätt att slakta djur man kramat och kelat. Men det är skönt att veta att djuren haft det bra fram till livets slut

Kommentarerna är stängda.