Kretsloppshus

Livet börjar så sakta återvända efter tidernas influensa. Jag har legat raklång i 7 dagar. På den åttonde dagen släpade jag mig på jobbet (en halv dag) och sedan har jag gått på halvfart i ytterligare 3 dagar men nu börjar det kännas som att mitt gamla jag är på väg tillbaka. Det värsta har varit att jag inte orkat ett dyft. Man kan ju annars alltid jobba lite hemifrån via datorn men det har jag helt enkelt inte orkat. Jag har dessutom haft något fel i huvudet, ont i ögonen och nån sorts yrsel. Nä, fy vilken flunsa. Man börjar ju förstå varför man vaccinerar mot detta. Barnen har också insjuknat, Tor har fortfarande lite feber men Mattias har (Peppar Peppar) klarat sig såhär långt.

Det blev en liten tur med skotrarna idag, mest för att få komma ut lite. Sedan har jag pysslat lite hos hönsen. Vi har börjat planera för ett nytt hönshus. Det jag använder nu är egentligen inte mitt. Det var grannen som byggde det och han byggde det dessutom på en annan grannes mark. Det funkar iof hur bra som helst med det hönshus jag har men det är väldigt svårstädat och jag skulle vilja kunna spola väggar och inredning med högtryckstvätten. Jag satt häromkvällen även och surfade runt bland nya växthus också men då påstod maken att jag fick välja, hönshus eller växthus, men då hittade jag detta:

Va? Har ni sett på maken, både hönshus och växthus och dessutom kompost. Kan väl inte bli bättre.

http://www.kackel.se/files/tidningen/hanegallet_kretsloppshus.pdf

Via länken ovan kan man läsa mer om hönshuset/kretsloppshuset. Verkar verkligen smart. Man får kanske köpa boken och läsa den innan våren. Vi skulle bara ha haft hjälp av typ en landskapsarkitekt som kan planera upp gården då vi även måste bygga ett vagnslider. Ja, maken säger [Vagnslire] men något sådant ord finns inte men vagnslider finns och det är tydligen samma sak. Ett sådant här:
http://www.svalagard.se/
http://www.svalagard.se/

Vi måste ha någon stans att stoppa potatismaskiner, jordbruksredskap och traktorer. Kanske kan vi bygga ihop hela rasket och smeta dit en maskinhall också då vi liks är igång. Ja, en arkitekt skulle jag helt klart ha haft. Jag gillar det här med att planera och dra igång. Sedan så är det ju det här med att fullfölja och slutföra också, men då har jag ju Mattias och pappa 🙂