• Lammburgare

    Posted on november 29, 2015 by in Får, Mat & Bak

    Snabbmat då den är som bäst. Så som man så många gånger tänkt att man ska göra har jag nu äntligen gjort. Jag har producerat inte mindre än 48 st hamburgare som är snabba att tillaga, goda och otroligt lokalproducerade, de är dessutom helt fria från tillsatser.

    Jag gjorde det enkelt för mig och körde alla ingredienserna i kvarnen.

    Lök, vitlök & äpple

    Lök, vitlök & äpple

    Kokt kall potatis

    Kokt kall potatis

    Sedan blandade jag allt i degblandaren tillsammans med ägg och kryddor.

    Pressade dem i hamburgerpressen mellan smörgåspapper och sedan vaccade jag dem fyra och fyra.

    Det blev otroligt goda. Lammköttet fortsätter att imponera på alla familjemedlemmar.

    Vi borde såklart dra ner på vårt köttätande av hälsoskäl men så länge vi har tillgång till så här fint kött är det verkligen svårt att motivera både för övriga familjen men även för mig själv. Nästa nyårslöfte får kanske bli en mer vegetarisk meny men än är det flera veckor kvar dit 🙂

Comments are closed.