Längtar

Tänk att man kan längta så mycket efter något som innebär så mycket jobb. Idag har jag varit till Umeå och deltagit i ett branschseminarium om offentlig upphandling och vår regionala livsmedelsstrategi. Superintressant dag, men på väg hem kom jag på mig själv med att faktiskt sitta och längta efter att komma hem till korna. Att få släppa in, göra i ordning, mjölka och pyssla om dem. Det är liksom inga konstigheter men just de där rutiner är mysiga på något sätt.

Väl hemma insåg jag snabbt att det var betydligt mer som jag var tvungen att göra. Det behövdes mockas ut hos kalvarna, hela mjölkrummet behövde städas, nya balar måste ställas in hos fåren och highlandarna och de behövdes även nytt strö i ligghallarna. I stället för 2 timmar tog kvällsrundan mer än 3 timmar. Mot slutet började jag återigen längta, men den här gången efter ett rejält glas med iskall mjölk. Alltså den här opastöriserade och ohomogeniserade helmjölken är så fruktansvärt god, och det behövs inget mer kvällsfika. Mjölken ersätter liksom både mackor, frukt och eventuella godsaker.

Det här mjölkprojektet som vi dragit igång innebär oooootroligt mycket jobb, men det är både roligt och givande….och jag längtar hela tiden efter vad som kommer här näst.