Linnevatten

 

Har hittat en riktig favvo-produkt nu igen 🙂

PÄ VÀsterbottenssÄpa kan man Àven köpa lite andra produkter, utöver sÄpa. En av dem Àr linnevatten. Linevatten Àr en produkt som tillverkas i SmÄland av Washologi.

Vattnet sprayas pÄ plagg som man vill frÀscha upp men kanske inte nödvÀndigtvis tvÀtta. VÄra ullunderstÀll Àr precis sÄdana klÀder. Ull har en förmÄga att liksom rena sig sjÀlv men det kan behövas lite hjÀlp ibland. Vi har testat en variant av linnevattnet som heter Harmoni och doftar lavendel. SjÀlva spraymunstycket ger en dusch som nÀstan pÄminner om dimma. Efter att ha sprayat ett par spray pÄ klÀderna kan man bara skaka ur dem lite, hÀnga upp dem pÄ en galge (kanske till och med med hÀnga ut dem en stund) sÄ blir de som nya utan att man behöver tvÀtta klÀderna. TvÀtt kostar bÄde pengar och miljö. Kostsamt blir det att tvÀtta iom att klÀderna inte hÄller sÄ lÀnge (framför allt inte ull).

Idag har ungarna först Äkt lÀngdskidor sedan skoter och till sist blev det lite grillning ute.

KlÀderna luktade efter detta bÄde lite svett, avgaser och rök men efter en sprayning och vÀdring luktar de bÀttre Àn innan och kÀnns nytvÀttade. Lavendel har ocksÄ den egenskapen att den fungerar lugnande. NÄgot som varje barn och vuxen kan behöva i dagens samhÀlle.

Linnevatten var en riktigt bra produkt http://vasterbottenssapa.se/produkt/linnevatten-harmoni/

Förutom att frÀscha upp klÀderna sÄ gör linnevattnet ocksÄ att statisk elektricitet motverkas, strykningen underlÀttas och det mjukgör och vÄrdar fibrerna i plaggen. Linnevattnet kan ocksÄ tillsÀttas i strykjÀrnets vatten eller i tvÀttvattnet om man sÄ vill.