Loppisfyndat på Magasin Mix

Loppisfynd
Loppisfynd

Förutom att jag lovade mig själv att ha ett eco-år så har det också av bara farten även blivit ett ”konsumera-mindre-år”. Vi har visserligen bytt skåpluckor i köket vilket inte var gratis men det var ju som sagt 20 år sedan sist. Och det är egentligen inte bara för att gynna min egen ekonomi som jag shoppat mindre utan det är de här onödiga shoppinginfallen som jag kapat bort. Som att slinka in på Dollar Store för att göra av med 700 spänn eller klicka sig in på hm.se för att göra av med ytterligare pengar, sådant har jag i princip slutat med. Främst för att det inte finns någon anledning. Billiga varor är nästan uteslutande RAT och det har vi nog av här hemma. Jag ser heller ingen nytta med att konsumera bara för att hålla uppe produktionen på ljuslyktor och plaststekspadar. Det är bara något som frestar på miljön och inte är till glädje för någon. Men i går föll jag dit….men till mitt försvar så var det på second hand. https://www.facebook.com/MagasinMixVilhelmina?fref=ts Är en second hand-butik med lite stil. Det känns rent och fräscht och grejerna är prydligt uppställda. Man behöver heller inte vara orolig att det man köper är fullt av intorkade matrester, här är det som sagt fräscht. Det blev de här skönheterna som åkte med hem.

Loppisfynd
Loppisfynd

Har tyvärr inte fått upp tapeterna än men drog upp en här i bakgrunden. Visst kommer det blir bra? 😉

Man undrar ju bara vad de här tjusiga burkarna fått vara med om. Vars har de stått? Hur gamla är de? Har de använts eller bara fått vara prydnader? Jag kommer iaf att använda dem. Det är ju det som är fördelen med loppis. Hade det varit ärvda grejer så skulle man väl inte våga använda dem. Nu blir de brukade precis som om de vore nyproduktion från IKEA fast mycket snyggare.

Vårstädade också hönshuset i helgen. Inte så att jag spolade av väggar och golv men bytte spån och tog ner mattan jag haft för dörren som isolering. Tog också ner gardinerna. De var så dammiga och inget att spara på. De åker på majbrasan. I stället köpte jag några nya (på Magasin Mix). Klart hönorna också vill ha lite förändring. Tidigare hade jag lila gardiner inne hos dem och vem klarar egentligen av lila? Inte jag iaf och knappast mina lanthöns heller, silkisarna tror jag vad som helst om 😉

Gardiner till hönshuset
Gardiner till hönshuset

Det kommer bli skitsnyggt då de kommer upp. Men jag tänker vänta tills jag har städat ordentlig. Måste putsa fönstren där också. Nu har de i alla fall börjat gå ut om dagarna. Det mesta av snön har tinat bort och de har kommit igång riktigt bra med värpandet.

Lilla silkeshönan med adoptivkycklingarna
Lilla silkeshönan med adoptivkycklingarna
Engelsk dvärgaraucana, väper grön/blå ägg
Engelsk dvärgaraucana, väper grön/blå ägg

 

 

Herr och fru Plymouth Rock
Herr och fru Plymouth Rock

 

Solsken på min kam och slör :)
Solsken på min kam och slör 🙂