Människa eller får..

Pluto, lamm, jämtlandsfår

Våran lilla Pluto. Ibland får han komma ut ur hagen och vara med oss en stund när vi är ute på gården. Till skillnad från alla andra lamm så älskar han det. Vi har provat att släppa något av de andra fåren också i samband med att pluto får komma ut men de blir otroligt stressade så fort de kommer underfund med att de sprungit ifrån sin flock. Pluto däremot gillar att umgås både med människor och andra djur.

Pluto, lamm, jämtlandsfår

Jag har hört mig för hos veterinären om det är möjligt att kastrera honom men då skulle vi bli tvungna att ta honom till Lycksele så då avstyrde vi den idén. Han torde mest troligt ändå inte få komma till skott med någon av tackorna även om han skulle vilja. Han är längst ner i rangordning i flocken, vilket gör att han nog kan gå kvar, så länge det fungerar med den andra baggen förstås. Men i Plutos värd är han kanske människa och hur som helst inte ett dugg intresserad av tackor.

2 Kommentarer

  1. Han är flaskmatad. Vårt första riktiga flasklamm som helt saknat mamma. Vi är tyvärr lite ”gröna” på får än så länge och Pluto fick följa med in och lyssna till sagor och äta kex när han var liten. Det var lite dumt av oss. Men man lär sålänge man lever 😉 Det är helt klart en fördel om de trivs någorlunda i fårflocken, än om det är mysigt med tama djur http://www.utispenaten.se

Kommentarerna är stängda.