Marsfjällets skugga v/s Harry Potter

I Marsfjällets skugga
I Marsfjällets skugga
I Marsfjällets skugga
I Marsfjällets skugga

Jag har alltid läst mycket för barnen. Då Tor var bebis tog vi ett abonnemang med GoBoken. Då damp det ner ett par böcker varje månad som var anpassade efter hans ålder. Dessa läste vi flitigt, men allt eftersom att barnen växte ökade deras krav på böckerna.

Nu när vi varit sjuka har det blivit en heeel del läsning och vi har plöjt igenom de sista Harry Potter-böckerna. Det blev nästan lite tomt då vi läst den sista boken. Vad skulle vi göra nu liksom? Vi har ju hållit på ett rätt bra tag med de sju böckerna som serien omfattar. Vi har pratat lite om att läsa ”Tusen och en natt- böckerna” som jag minns från min egen mammas högläsning, men vi hittar bara den andra boken så jag måste försöka få tag på den första till att börja med.

Idag är barnen hemma för förhoppningsvis sista dagen under den här sjukdomssvängen. Vi var bara tvungna att börja på en ny bok idag och efter att ha synat bokhyllans innehåll från golv till tak ett par gången och haft åtskilliga överläggningar så slutade det med klassikern ”I Marsfjällets skugga” av Bernard Nordh. Jag vill minnas att jag själv var i 10 års åldern då jag läste denna och Tor är nu 8 år så vi chansade. Språket är lite annorlunda men innehållet skiljer sig inte så mycket från Harry Potter i barnens ögon. Att slåss mot vargar och förbannelser i Marsliden eller att slåss mot drakar och förbannelser på Hogwards är i mina barns ögon ungefär lika mycket fiktion men de frågar ändå ”Är det här på riktigt mamma”.  Vi har redan plöjt igenom ett tiotal kapitel så jag antar att vi får börja leta efter ”fjällfolk” ganska snart och Bernard Nordhsällskapet har två potentiella nya medlemmar här hemma.

Det lär ju även följa en diskussion här hemma om det goda och det onda, i Harry Potter var det rätt enkelt att avgöra vilken sida som var den ”rätta”. Här, i efterdiskussionerna till denna bok vill det ju till att man tänker sig för lite då man förklarar ett och annat. Vi skulle kanske ha valt något lite mer lättsmält :-S

 

2 Kommentarer

Kommentarerna är stängda.