Mattias gör radiodebut

I morgon åker vi till Umeå. På fredag morgon ska nämligen både jag själv och Mattias medverka i ett direktsänt radioprogram i P1. Programet heter Skogen – frid eller fasa?

Förutom jag och gubben så kommer bland annat Lars Kardell, superduktig professor vid SLU, Olof Olsson, doktor vid institutionen för geografi och ekonomisk historia vid Umeå universitet, Ebba Lisberg Jensen, docent i humanekologi vid Mamö högskola, Yusra Moshtat, som engagerat sig för nya svenskars naturmöten, Henrik Björn, regissören bakom SVT:s ”Jordskott” och Malin Boström i Lit som överlevt en björnaattack att medverka.

Har jag förstått det här rätt så ska vi resonera och problematisera kring det faktum att människor vistas allt mindre i skogen i dag jämfört med förr.

Det känns både spännande och lite nervöst. Här kommer vi och alla storfräsare liksom 🙂 Men hur man än vrider och vänder på det så kan man ju såklart studera och forska kring skog och människor hur mycket som helst, men vi lever ju både i och av skogen så vi ska väl försöka komma med lite infallsvinklar från verkligheten.

Glöm alltså inte bort att ratta in P1 på fredag morgon kl. 8.05 🙂