Min morsdag

Idag väcktes jag av man och barn med paket på sängen. Däri fanns ett par stålhättekängor som Mattias tänkt skulle passa extra bra i kohagen.

Safetyskor
Safetyskor

Så här ligger jag i sägen och provar skor 🙂

Sedan har vi rensat och städat kring hönshuset för att förbereda för grisarnas ankomst. Jag förstår inte hur vi bar oss åt innan vi skaffade gafflar till traktorn. Nu använder vi dem till ALLT.

Ferguson med gafflarna på
Ferguson med gafflarna på

Vi har dragit ihop en massa ris och med gafflarna styr man bara på hela högen. Lätt som en plätt. Fick även gå loss med motorsågen idag. Några träd som stod i vägen för att jag skulle kunna komma fram till hönshuset med traktorn, och då jag liks var igång passade jag på att kvista lite. Slogs av att det inte finns någon som helst anledning att lösa kort på gymmet om man bara använde motorsågen lite mer ofta. Shit vad det är jobbigt, att ingen kommit på att göra en lättare såg. Tror det beror på att man spänner hela kroppen då man är livrädd för att få ett kast på sågen. Men som sagt vem behöver gym?

Hönsen väntar på grönskan
Hönsen väntar på grönskan

Hönorna gillar då man bökar och fixar runt deras tillhåll. De är nyfikna och gillar sällskap. Sedan älskar de såklart alla småkryp och annat gott som kommer fram då man krattar.

Surhöna
Surhöna

Den här damen har dock legat inne hela dagen. Tror att hon bestämt sig på självaste morsdag att det är dags att ruva. Egentligen har jag ingen lust alls med mer kycklingar men men, det är ju morsdag och allt. Får kanske ge henne några extra ägg. Vi hann även med att åka till grannbyn för att rösta i europaparlamentsvalet. Våra röster lades på en lokal förmåga. Tycker det är av yttersta vikt att Norrlands inland blir representeradt i Bryssel.

Nu på eftermiddagen åkte vi till lilla mamma med tårta. Hann inte baka någon egen tårta då vi varit ute hela dagen, så det blev en köpetårta men den var riktigt god. Lite lagom artificiell  😛

Morsdagstårta
Morsdagstårta

Bättre morsdag kan man nog inte ha. Mattias åkte iväg på jobb nu efter tårtkalaset så jag hoppas han ringer snart och meddelar att han är framme i skogen. Då har dagen varit komplett <3