Någon som vill byta några morötter mot ägg?

”Nu eller aldrig” tänkte jag i våras då frökatalogen damp ner i brevlådan. Jag visste tack vare min intuition att det skulle bli en bra odlingssommar och beställde därför hem fröer av alla möjliga sorter. Det skulle bli tomater, gurka, chili, paprika, persilja, majrovor, kålrötter, rädisor, dill, blommor och lök. Jag köpte nya odlingstråg och storinvesterade i växtlampor.

frö, så, odla

Det började kanonbra.

tomater, odla

Veckorna fortlöpte och odlingarna växte och växte. Lamporna gjorde att plantorna blev gröna, kraftiga och frodiga. Det bådade verkligen gott. Allt pekade mot en dignade höstskörd.

Plantor, odla

Men någon stans ungefär där, vid omskolning nr 2 började jag tröttna på all kladdig jord, krukor som var för små och pillriga rötter. Jag börjar alltid storstilat, men tyvärr hinner ofta intresset svalna innan projekten kan slutföras. Tvingade till slut mig själv att plantera ut gurkor, paprika, chili och tomater i växthuset. Satte även ut blommorna i blomlådorna men när det var gjort fanns inte mycket energi/intresse kvar. Till sist fick jag ner dill-, persilja-, rovor-, rädis- och majrovefrön i trädgårdslandet. Efter det gick det trögt med pysslandet i växthuset och trädgårdslandet. Då jag planterat körsbärtomater antog jag att plantorna INTE skulle tjuvas, där misstog jag mig visst. Det blir nog en total skörd på ca 7 st körsbärstomater i år. Gurkor har det faktiskt blivit ett par stycken men kilopriset vill jag inte tänka på.

tomat

Kålmalen åt upp blasten innan det hann bli några rotfrukter. Dill och persilja kom inte heller upp. Vet inte om fröerna var dåliga eller vad som hänt.

Det är bara att inse. Jag är bättre på att ta hand om djur än att odla grönsaker. Så, om det finns någon duktig odlare i min närhet som vill byta, gärna lite morötter, kålrötter, broccoli och vitkål mot ägg och kött så hojta till!

Nu blir trädgårdslandet ett jordgubbsland, jordgubbar verkar jag nämligen kunna få till och de plantorna behöver inte omskolas 100 gånger. Växthuset har dessutom sett sina bästa dagar så jag får se om vi monterar ner det i höst. Då slipper jag frestas att dra igång ett nytt storstilat odlingsprojekt till våren och kan satsa på något nytt spännande och mer levande. Strutsar kanske 😉