När kommer mjölken?

Vårt lagårdsbygge skrider sakta men säkert framåt. Nu är det i princip bara vägg- och takbeklädnad invändigt samt måla utanpå som fattas.

Saknar visserligen en del utrustning också och det viktigaste av allt – En mjölkande ko!

Satt i dag och kollade mina anteckningar vad gäller brunster och betäckningar och känner mig lite otålig. Fulla och Gunn kalvar tidigast i mars-april

Luna och Nova tror jag brunstar om så jag får nog släppa ihop dem med tjuren igen.

Blinka och Stjärna är på tok för unga än så de får tidigast träffa tjuren runt årsskiftet.

Den som är näst på tur att kalva är Frigg och jag vet inte om jag är så sugen att försöka mjölka in henne som vår första.

Jag har fått en del frågor om när första smörpaketet kommer och kor fungerar precis som människor – inget barn ingen mjölk. Jag behöver alltså en ko eller kviga som nyss kalvat innan vi ens kan komma i närheten av smör, grädde, glass, fil och ost.

Tror att om längtan och otåligheten efter en mjölkande ko består i vinter så får jag nog kolla runt bland bönderna i närheten och höra om de inte har över någon pålitlig gammal dam som gör sin sista laktation. Kan kanske vara bra att börja med någon som varit med några gånger förut.  Hur som helst ska det bli oooootroligt spännande.