Nattöppet i Åsele

I fredags stod vi tillsammans med Norrskog på Åseles Nattöppet. Nattöppet är ungefär som Vilhelminas skyltsöndag. Butikerna håller öppet nästan ända in på småtimmarna och man har bullat upp med extra bra erbjudanden. Därutöver bjuder köpmännen på ett enormt fyrverkeri.

fyrverkeri, åsele, nattöppet p1130992

Det kom riktigt mycket folk under de timmar som vi stod där. Vi har anordnat en tävling där man får gissa hur många barr en normal julgran egentligen har. När det är dags att städa ut granen brukar det kännas som om det är flera miljarder barr men nu tänker vi ta reda hur många det verkligen är. Det kom in ungefär 100 gissningar under kvällen.

Hur många barr har en julgran

Efter att ha skummat genom alla tävlingsbidrag kan jag säga att det är väldigt spridda skurar. Allt från 50 000 till 10-siffriga belopp. Vi har ställt in granen på Norrskogskontoret, där står den på ett plastunderlag utan vatten i rumstemperatur. Förhoppningsvis är den fullt avbarrad inom någon/några veckor och då är det bara att sätta igång att räkna.

Under kvällen bjöd vi också på pepparkakor, glögg och granskottsknäck (som jag kokat med granskottssirap). granskottsknäck

Norrskogs nya rådgivare Catrin och SBO-medlemmarna Staffan och Carl var också med så det blev många bra samtal om skog och skogsbruk.

Nattöppet, Åsele, Norrskog

Ännu ett trevligt och bra arrangemang. Tack Åsele!

 

1 Kommentar

  1. Så viktigt och roligt att sådana som ni kommer och engagerar er i det som ordnas på sådana här tillställningar. Snyggt ordnat och varmt välkomna tillbaka nästa år.

Kommentarerna är stängda.