Nu kör vi!

Nu är odlingssäsongen 2016 officiellt igång. Jag gör ett nytt försök. De senaste årens ansträngningar att odla ordentligt med grönsaker har slutat med den ena besvikelsen efter den andra. Är det inte kyla så är det kålmaskar, slagregn eller värmebölja. Men skam den som ger sig.

Det jag gjort annorlunda i år mot tidigare år är att jag sänkt ambitionerna rejält. Istället för att så 3 olika sorters broccoli, grönkål, lök, purjo, blomkål, morötter, rädisor, rödbetor, kryddor, blommor och sjuttioelva olika sorter tomater och gurkor blir det i år, minigurka, körsbärstomat, paprika, chili, persilja, dill, petunior, morötter, kålrötter och majrova. Nu var det väl tusan om det inte skulle ge någon sort utdelning.

Härligheter som det här ska få förgro i den här smarta boxen.

Har investerat i ett lysrör speciellt framtaget för växtodling. Köpte hela paketet tillsammans med ekologisk såjord på Granngården. Det var inte gratis men det jag haft störst problem med tidigare är rangliga plantor, vilket jag hoppas slippa med den här ljusexplosionen.

Nu är det bara att vattna och vänta. Har önskat mig ett gott odlingsår för vår vallodling och nu önskar jag mig detsamma för det här projektet.