Ny avelshanne

Nu har vi efter lite sökande fått tag på en dvärgvädurshanne till Flisan. Dvärgvädurarna är verkligen keliga och Elna vill gärna att Flisan ska få ungar, och då ska det tydligen vara renrasiga sådana.

Lillkillen, Åkerman heter han, har fått snusa lite på Flisan men vi ska vänta till våren innan vi försöker arrangera en kärleksakt. Han är för liten än, har inte ens släppt ner öronen och Flisan hade haft en kull när vi köpte henne så hon ska få vila lite.

Flisan och Åkerman

Idag har vi flyttat om burarna så att de står mot varandra med en liten rasthage mellan. Det blir såklart lite trist för dem om vintern då de får tillbringa en hel del tid i buren, men vi kan släppa ut dem en och en i rasthagen och då får de också bekanta sig mer med varandra. Vi vågar inte ha dem lösa i rashagen nu utan att vi sitter bredvid pga räven och rovfåglarna.

Kaninbur

Det var ett höstruggigt väder idag. När som helst kan snön komma på riktigt, men vi känner oss förberedda. Idag stallade jag in hönsen i sina avelsgrupper. Blir det fina dagar framöver kan jag släppa ut dem en grupp i taget men mest troligt kommer det inte röra sig om många dagar. När väl snön lagt sig brukar de inte vilja gå ut. Att de nu är sorterade och indelade innebär att jag om 4 veckor kan börja provkläcka (kläcka INTE knäcka) några ägg. Längtar redan. Sussex, Australorp, GSVL, isabellfärgad leghorn och Vita Marander hoppas jag kunna kläcka fram och sälja avelsägg från. Jag har även ett litet projekt med en Bressehöna och en GSVL tupp. Den kombon ser jag fram emot med spänning.