Tar paus i renoverandet nu..

Vårt hem har gått igenom en liten förändring i vår och sommar. Nu börjar det mesta vara färdigt, jag färdigt blir det ju aldrig men nu tar vi en paus i alla fall. Såhär såg köket ut innan vi började.

gammköket
gammköket

Inget större fel på själva konstruktionen. Stommarna var rejäla och planlösningen riktigt bra. Färgen däremot kändes så galet mycket 1994. 1994 var året då det här köket gjordes om sist, alltså 20 år sedan. Visst är det okey att förnya efter 20 år?

Har inte lyckats ta någon riktig stylad bild på det nya utförandet men hittade den här bilden i arkivet.

Bilden är från i somras då jag hade gubbarna hemma på middag. Stolarna är ju gräsliga och jag har fortfarande kvar dem då jag lämnat in mina gamla trästolar på omlackering men inte fått tillbaka dem än, men det kommer bli bra tror jag då rätt stolar kommer på plats. De gamla stolarna ska bli samma vita färg som boaseringen. Kaffemaskinen har sedan bilden togs fått en mer undangömd placering.

Vad vi gjort är att vi bytt skåpluckor, gjort om några skåp till stora lådor, spikat upp en boasering i form av riktig vitmålad pärlspont (ingen MDF här inte), målat om kaklet samt satt upp nya tapeter.

Vi har öppen planlösning och vardagsrummet sitter liksom ihop med köket. Förr satt det lika dana tapeter i köket som i vardagsrummet men nu har vi försökt skilja på rummen lite och därför satt upp olika tapeter.

Här är det liksom raka rör mellan kök och vardagsrum. Ni ser ”gränsen” på golvet. Har (tyvärr) börjat läsa en bok om feng shiu därav försöket att bromsa upp chi med en ”rumsavdelare” i form av blom-piedestalen. Letar någon annan bredare variant men har inte ramlat över någon än. Bokhyllan är också ny. Den är platsbyggd av samma firma som gjorde skåpluckorna (Marcus köksrenoveringar, Tegsnäsets).

Pianot är ett arvegods och en svårplacerad möbel men det känns inte okey att göra sig av med det så det får stå kvar. Den snygga klockan ovanpå pianot är sonens stora skatt.

Tapeterna i vardagsrummet är Vilhelminatapeten. En tapet vars förlaga man hittat i Vilhelmina kyrkstad. Känns riktigt kul att få njuta av lite kultur varje dag.

Hade dille på att köpa fårskinn då ungarna var bebisar så vi har ett par riktigt fina skinn. Dessa har hamnat i soffgruppen för att om möjligt stimulera till att någon sätter sig där. Detta har annars bara blivit en avdelning i hemmet som man passerar. Fortsätter man kommer man nämligen till uterummet.

Här har vi också möblerat om lite och ställt in en liten soffgrupp och några karmstolar så det blir mest naturligt att vi sitter här då det blir tid för umgänge och avslappning.

Vi har ingen TV på nedervåningen nu. Vi har pratat om att sätta en liten i vardagsrummet men då vill jag hitta en som man kan gömma i en snygg tavelram. Att vi inte har någon TV nere har gjort att vi nästan aldrig ser på TV numera. Vet inte om vi gör så värst mycket mer ”nyttiga” saker istället, kanske ägnas samma tid till paddor och andra surfenheter.

Nu skulle vi bara haft orken att ta itu med tvättstugan och groventrén men det tror jag får vara så länge. Än om detta bara varit en ytterst ytlig renovering så är det något som frestar på tålamodet och orken. Vi har dessutom lejt bort mycket av jobbet, kan bara tänka mig hur vi hade legat till om vi köpt ett IKEA-kök som vi skulle ha skruvat ihop. Nä, nu blir det lite vintervila tror jag på renoveringsfronten.