Pizzeria vadå?

Igår hade jag och syrran några näringslivsintresserade vänner från södra Sverige här på besök. Sara började med att berätta om Västerbottenssåpa, hela historien från när vår morfars mor kokade såpa på fårfett tills idag.

Västerbottenssåpa

Därefter gjorde jag en kort presentation av M.II.O  och skogsbranschen.

M.II.O Entreprenad, skogsbruk

M.II.O Entreprenad, Föredragshållare, Skogsbruk

Som avslutning bjöd vi på lokalproducerad pizza som vi bakade i Saras pizzaugn.

pizza, lokalproducerat, västerbottenssåpa, M.II.O Entreprenad

Då det var så långväga gäster vi hade på besök ville vi bjuda på det bästa från orten. Man fick välja bland ingredienserna: pulled lamm, smörstekta trattkantareller, syltade granskott, vaktelägg och halstrad abborre, allt från Siksjönäs.

abborre, vaktelägg, pizza, syltade granskottBara några timmar innan gästerna skulle anlända ringde de och berättade att en av dem inte åt kött, men precis då jag lagt på luren kom Tor in med en nyfångad abborre. Snabbt hade jag fileat och smörstekt den lite lätt och förvandlat en sprattlande fisk till en prima pizza-ingrediens. Kände mig som Harry Potter ungefär. Ingredienser som vi införskaffat utanför byn var rökt ost från Åsele och skinka från EG Vilt. Ni må tro att det blev goda pizzor. Min favoritpizza tror jag vi får döpa till ”Siksjön”, på den är det smörstekt abborre, trattkantareller och vaktelägg, toppad med ett syltat granskott såklart (vi får inte glömma bort den viktiga skogsingrediensen).

Några förslag på vad en sådan här eminent pizzeria ska heta, och nån som vill göra en bordsbokning?

1 Kommentar

Kommentarerna är stängda.