Renovering & Inredning

Det går framåt om än sakta med renoveringarna här hemma. Nu har vi till slut fått upp tapeterna i köket och i vardagsrummet. Att få tag på en målare var inte lätt, efter att ha ringt alla som fanns på hitta.se så var det till slut en nyutexaminerad tjej som kunde ta på sig uppdraget, henne hittade jag genom bekanta. Det måste vara en bransch som går att utveckla.

Vilhelminatapeten
Vilhelminatapeten

Det blev skitbra. Tapeten som vi valt i vardagsrummet heter Vilhelmina och som jag tidigare nämnt så kommer förlagan till tapeten från Vilhelmina kyrkstad. Jag hade lite svårt för att bestämma mig men det var just den historiska anknytningen som fick oss att slå till på just denna tapet.

Tallrikshylla mot gammelsvensk tapet
Tallrikshylla mot gammelsvensk tapet

I köket blev det en annan tapet. Den valde jag ur en tapetkatalog som hette Gammelsvenska tapeter. Tycker denna var skitsnygg. Tillsammans med boaseringen blev det super. Fick också en tallrikshylla på plats i veckan. Den här hyllan var kanske lite väl mycket ”shabby chick” för min smak men vi ska sprutlacka några stolar och då kör jag nog samma på hyllan.

Har tillfälligt bara ställt upp några tallrikar från Rörstrands serie Sundbord och Gröna Anna. Älskar båda serierna. Sundborn har jag fått av mina föräldrar vid födelsedagar, student och bröllop. Gröna Anna har jag fått ärva av min morfars syster. Sundborn brukar jag ställa fram så det är riktigt riktigt festligt och Gröna Anna äter vi på, på söndagar eller då vi har främmande som kan hantera fint porslin 😉 Min plan är att gå loss på loppis i sommar och köpa på mig några stora fina tallrikar med blå dekor som jag kan placera i hyllan.