riskerar inte köpeskinka på jul

Idag hade jag planerat att tömma alla kökslådor och torka ur dem ordentligt. Precis då jag skulle börja kom jag på att jag skulle titta till kor och får, i gårkväll hade de nämligen inte så mycket kvar av sin höbal. Och vad får jag se om inte en tom balhäck. De skulle säkert klara sig fint några timmar utan mat men då jag vet att det är ett väldans micklande med att byta verktyg på traktorn såhär års så var det bara att dra på sig overallen och bege sig ut. Att få av skopan var inte svårt men jag var alldelens svettig innan gafflarna satt på plats. Sedan lyfte jag av taket på balhäcken och lyckades till slut byta ut gafflarna mot spjutet. Skickade ett litet meddelande med ungarna som sprang omkring att de kunde hälsa grannen att han gärna fick komma och hjälpa mig, och tur hade jag då han bara några minuter senare dök upp på skoter. Jag hade spettat på en ny bal men därefter fick han ta över spakarna. Man måste nämligen ta bort grinden in till hagen och fösa undan kreatur samt byta verktyg 2 gånger till innan man är klar med balbytarprojektet. Till sist var vi i alla fall klara och endast två får befann sig på fel sida stängslet. Efter detta hade jag ingen direkt lust att gå tillbaka till köksstädningen så vi bestämde att åka iväg på en minitur och äta lunch ute.

Ungarna passade på att prova fiskelyckan. Klockan är vid fototillfället 12.00. Inte kan man tro att det är i dag det skall vända.

Vi åt helt sagolikt goda lammburgare i hembakt bröd.

Till middag blev det sedan inkokt lax, barnens absoluta favoritmat.

Köttbullarna är i skrivande stund också klara, skinka och revbensspjäll är också på G. Det blev ingen kökslådestädning innan jul. I morgon ska vi nämligen ner på Plass`n och handla det sista samt hämta Elnas julklapp, en kanintjej till Vidar.

Det blir nog jul trots att kökslådorna är ostädade. I år firar vi hemma hos Mamma & Pappa. Känns ganska lugnt och avslappnat. Jag har tagit på mig att fixa köttbullarna, skinkan, revbensspjällen och äggen. Det jag inte hämtar ute i hönshuset finns i frysboxen, vill ju inte riskera att behöva äta köpeskinka på självaste julafton 🙂

Jag tycker detta är livskvalité, att få servera hemlagad mat både till lunch och middag. Önskar mig fler sådana här dagar av tomten <3