Saltå Kvarn, ekologisk musli

Saltå Kvarn, vilket företag alltså! Upptäckte igår att de har HALVA PRISET på hela Saltå Kvarns sortiment på Domus.

Saltå Kvarn
Saltå Kvarn

Vet inte om det är inbillning men om man jämför exempelvis solroskärnorna så smakar alla andra härsket i jämförelse med Saltås och havregrynen är liksom lite större, fylligare…ja de känns liksom som om det är lite mer havre i varje gryn. Att de dessutom är svenska produkter och rakt igenom ekologiska är underbart.

När jag gör müsli gör jag precis som alltid annars då jag lagar mat eller bakar. Jag ”höftar”.

Honung
Honung

Blanda havregryn, rågflingor, linfrön, pumpakärnor, solrosfrön, hackad mandel, havrekross, hirsflingar…ja lite av vad man har hemma. Jag blandar allt i en långpanna. Ringlar över vatten, ekologisk olja (ex rapsolja eller kokosolja) och en hel del honung. Jag har fått en burk honung av min pappa som han i sin tur fått av en gammal vän sedan skidåkartiden. Sedan rostar jag allt i ugnen. Efter rostningen kan man blanda i russin eller torkad frukt. Blir magiskt gott och det bästa av allt, man vet vad det är där i 🙂

 

Egen müsli
Egen müsli
ekologiskt
ekologiskt