Såpa, är det bara en hype eller funkar det också?

Många av er kanske tänker att det där med såpa, det är bara en hype. Det är bara en innegrej för Instagrammare, där ska ju allt vara så miljövänligt och gammaldags.

Själv stod jag i duschen i går och filosoferar. Jag är en snabbduschare i vanliga fall men då var jag så frusen efter att ha varit ute och matat grisarna i bara T-shirt och kortbyxor. Men jag står i alla fall där och tittar mig omkring lite och ser till min fasa något svart och SKITÄCKLIGT!! Typ slajm fast svart.

Svartmögel??
Svartmögel??

Hur som helst så kletade jag in hela duschblandaren och fogarna som drabbats med såpa. Väntade typ 15 minuter och strök av med en svamp, gnuggade lite på fogarna.

Fogen just under duschblandaren
Fogen just under duschblandaren

Sköljde av och höll på att kräkas men gladdes samtidigt. Den svarta slajmen föll av i stora sjok.

Samma fog som på bilden ovan
Samma fog som på bilden ovan

Som en plus-effekt så har jag dessutom inte spolat ner en massa onödiga rengöringsmedelsgifter i avloppet, sedan så görs ju den här såpan på sådant fett som annars skulle ha skjutsats hundratals mil med lastbil för att sedan destrueras. Nu gör ju detta nytta i stället. Snacka om återbruk då det är som bäst. Något att tänka lite extra på såhär på Earth overshoot day.

http://vasterbottenssapa.se/
http://vasterbottenssapa.se/

Länk till webbutiken 🙂 http://vasterbottenssapa.se/