Särintresse

Äntligen börjar sonens evighetsprojekt bli någorlunda färdigt. Många är vi som tvivlat på ett fungerande slutresultat, inte minst jag själv.

Han fick en gammal och defekt traktor av sin farfar förra sommaren. Efter att han skruvat isär nästan hela traktorn visade det sig att det skulle bli rätt svårt att laga den, men så kom det fram att en bekant hade en exakt lika dan traktor som också var trasig men på ett annat sätt. Glad i hågen hämtade han hem även den traktorn och efter nästan ett års skruvande har nu två trasiga traktorer blivit en hel Volvo BM 36.

Visst har jag sett hur andra barn tittat lite konstigt, ja till och med gjort narr av honom då han valt att skruva istället för att leka, då har jag försökt uppmuntra honom att leka vanliga lekar som 9-åringar ska leka, men det är bara att inse – alla är olika.

Volvo BM 36

Igår harvade han helt själv en hel lägda. Innan vi skulle gå in för kvällen och lägga oss så säger han vädjande: Men mamma, jag måste bara gå och harva några varv till, det blev inte riktigt klart längst ner.

Volvo BM 36

Volvo BM 36

Å ena sidan vill jag bara förbjuda hela traktorprojektet då det känns som om 1000 livsfarliga situationer kan uppstå men å andra sidan är jag såklart stolt som en kyrktupp och vill inget hellre än att låta honom syssla med det han tycker är roligt. Han blir aldrig någon hockeyspelare och knappast heller någon läkare eller advokat men vad gör väl det. Mammahjärtat smälter när han får lyckas med sådant han tycker är roligt.

2 Kommentarer

  1. Hittade sidan av en slump. Mycket intressant att se vad folk hittar på i andra delar av landet. Känner igen mig i den unga traktorföraren ovan och håller helt med er i inställningen att barn ska få göra sådant de tycker är roligt. Försöker att låta mina barn göra detsamma som jag fick göra när jag var liten, trots att man själv har funderat både en och två gånger över att man (konstigt nog) har överlevt både djur, traktorer, slåttermaskiner, pressar och ejektorer.

    Ha de gött!
    ”Tjörnbon”

    • Det finns ingen slump Tjörnbon 😉 Kul att du hittade hit. Ja, talesättet ”Learning by doing” måste bara vara helsant 🙂

Kommentarerna är stängda.