Sårläkning med Kådsalva

Skava kött i dubbel bemärkelse
Skava kött i dubbel bemärkelse

Skavade kött för ett par veckor sedan. Köttbiten var både stor och kanske lite väl frusen vilket gjorde att jag fick en blåsa på pekfingret. Skavde mer än jag tänkt 😛 kände redan då blåsan uppstod att detta skulle bli en otrevlig historia. Dagen efter var såret infekterat. Jag började behandla med alsollösning, alsolsprit, desivon och alla andra tänkbara vätskor och krämer från apoteket. Efter en dryg veckas behandling började jag få lite smått panik för såret blev bara större och större.

Infekterat sår
Infekterat sår

En kväll så står jag och sneglar på en burk jag köpt på marknaden. Kådsalva. På etiketten står det att den är bra för vätskande sår. Verkar helskumt att stryka en fet salva på ett varigt sår. Det känns som att en uttorkande alkohol vore bättre, men jag testar. Jag är ju en förespråkare av skogsprodukter och man måste ju leva som man lär va? 🙂

Mirakelmedlet kåda
Mirakelmedlet kåda

Morgonen efteråt var jag minst sagt förbluffad. Tidigare hade det även pulserat och gjort ont i fingret, nu kändes en markant förbättring. Jag fortsatte att smörja kådsalva under det kommande dygnet. Resultatet 48 timmar efter första påstrykningen ser ni här ovan. Det sägs att man ska vara lite försiktig med sådana produkter som inte är testade i labb. Man kan reagera allergiskt på dem.  Kanske stämmer det men i det här fallet funkade naturmedlet kåda mirakulöst bra.

Jag har även strukit kådsalva på fnasiga och svullna ögonlock vilket fungerat lika bra. Mer kåda åt folket 🙂