Skoterorientering

Vi har varit avskärmade från omvärlden i ett par dagar. I fjället brukar Net1 http://www.net1.se/privat/tackning/ modemet fungera men inte under påsken 2014. Nu klarar vi ju oss utan internet under en ledigvecka som denna, men det har även varit problem med telefonin, och det tycker man väl borde kunna fungera även under påsken!! Det beror väl på att det varit för stor belastning, för många som vistats i samma område. Man kan ju undra hur det fungerar inne i städerna?!

Anyway var vi till Dikanäs i lördags på skoterorientering. Ett mycket bra arrangemang av dikanäsarna http://www.dikaweb.dikanas.se/. Det hela går ut på att man får en orienteringskarta på en bana som sägs vara ca 4,5 mil. Längs banan finns 10 kontroller med frågor.

Skoterorienteringsfråga
Skoterorienteringsfråga
Att detta var en "tolk" det förstod vi faktiskt :)
Att detta var en ”tolk” det förstod vi faktiskt 🙂

Ifjol försökte vi ta den kortaste vägen mellan frågorna, alltså gena ospårat. Det resulterade i en självklar jumboplacering. I år tänkte vi därför göra något listigt och köra längs leden, vi hade ju dessutom en pulka med oss då min svägerska välsignats med en liten bebis.

Matstopp
Matstopp

Vi började bra och tog en slinga som gick längs med Dikasjön. Efter det tog vi ett litet fikastopp (det är ju medeltiden som räknas i den här tävlingen). Sedan tog vi en liten sväng ner mot campingen där det skulle vara 2 frågor. Därifrån började vi gena, tog en skogsbilväg till nästa fråga och blev lite morska. Efter det körde vi vilse, körde förbi en renhage

Renar på foder
Renar på foder

Letade runt halva fjället efter sista kontrollen innan vi till slut kunde vända tillbaka. Vid den tidpunkten på eftermiddagen så fanns det inte så mycket till skoterleder kvar, de liknade mer en tvättbräda. Dikanäsarna har annars vääääääldigt fina leder men i år var påsken sen och det var dessutom flera plusgrader. Så än om de har en finns ledprepparerare

Ledprepparearen nr1
Ledprepparearen nr1

Så var det ingen snabb färd ner till byn. Vi var sist i mål. Medeltiden låg någon stans på 2,5 timmar och vi kom i mål på drygt 4 timmar. KATASTROF i år igen!!!!! Men nästa år då ska vi minsann skaffa GPS 😉 Min mätare visade på närmare 7 mils körning så någon speciell genväg blev det inte i år heller.

Det är otroligt roligt att komma till Dikanäs då det verkligen är en by som lever. Det finns flera affärer och det märks att det finns ett stort lokalt engagemang. Tänk om man kunde mäta engagemanget i energi då skulle bygder som denna slå storstäderna med hästlängder.

Dikanäs en vårvinterdag
Dikanäs en vårvinterdag

Nu är vi åter tillbaka hemma. Hönsen mår finfint då nära och kära sett efter dem exemplariskt under veckan. Det är nästan så att man längtar efter lite vardag i morgon.