Slopa arbetsgivaravgifterna i glesbygd!

 

  • Tycker du att det är viktigt att det finns en butik och ett apotek i samhället där du åker skidor under sport- och påsklov?
  • Tycker du att det är viktigt att det finns lokalproducerad mjölk i livsmedelsbutiken?
  • Tycker du att det är viktigt att det finns antibiotikafritt svenskt kött i våra köttdiskar?
  • Tycker du att det är viktigt att det finns obesprutade svenska grönsaker i grönsakshyllan?
  • Tycker du att det är viktigt att Sverige kan klara sin matförsörjning i alla fall ett par dagar om en kris skulle uppstå?

Svarar du JA på någon av frågorna ovan så är du tydligen av allt att döma unik och i minoritet. ”Hela Sverige ska leva”, ”En levande landsbygd” och ”Smaklandet Sverige” är tydligen bara hitte-på-slogans av LRF eller Centerpartiet, ett parti som ändå inte tillräckligt många röstar på för att de ska få någon genomslagskraft för sin politik. Men hur hänger det i så fall ihop med att ALLA skriver under på  ”1 kr upp för kossan” och att  ALLA säger sig vilja se en levande landsbygd?

Absolut INGEN politiker som har något att säga till om gör ju något för att det ska bli lättare att driva företag och anställa någon i glesbygd. För det är de det handlar om! Finns det jobb då finns det människor som vill bo här, och då finns det underlag för en grundservice och därmed också möjlighet att hitta på annat i ringarna som bildas på vattnet.

Styrande politiker behöver inte ens sätta till en utredning för att ta reda på HUR man ska uppnå en levande Svensk landsbygd, man kan bara kopiera Norsk glesbygdspolitik. Jag kan sätta min högra hand på att Norskarna INTE har tagit patent på sin politik och skattelagstiftning. I Norge betalar du t.ex mindre eller inga arbetsgivaravgifter alls om du verkar i glesbygd. Tro tusan att det blir attraktivt att flytta ut verksamheterna, driva eller starta upp något nytt i glesa regioner då.

Om nu Svenska folket i majoritet vill se en levande landsbygd då är det ju ingen demokrati om inte styrande politiker gör som de röstberättigade svenskarna vill!

Nä, politikerna får sluta upp att hyckla.  Har du som politiker inte för avsikt att fatta beslut som verkligen leder till decentralisering så säg då för tusan det så att väljarna vet var du står!

2 Kommentarer

    • Hej Johan! Jo, jag har läst lite om LPO och följer på facebook. Mycket bra initiativ (Y)Jag hoppas partiet får gehör för sin politik.

Kommentarerna är stängda.