Slutet på en era, början på något nytt

Ibland måste man släppa taget, även om det som känns tryggt och hemtamt. Efter sex år som skogsentreprenörer gör vi oss nu av med skogsmaskinerna. ”It`s the end of an era.” Vi kliver rakt ut i ovissheten, men det känns skitbra.

Det finns väl ett par anledningar till att vi fattat det här beslutet men först och främst beror det på att vi inte tycker det är roligt att vara skogsentreprenörer längre. Var sak har sin tid, och man kan inte låta tiden flyga iväg samtidigt som man gör något man inte brinner för till 100%.

Hur ser då våra planer ut nu, kanske någon undrar.

Maskin- och grustransporterna kommer vi fortsätta med. Där har vi faktiskt bytt upp oss vad gäller dragbilen.

Grävmaskinen är också kvar.

Vi har även en del vinterväghållning

Sedan har vi ju vårt lilla jordbruk. Den biten i företaget älskar jag mest. Hur kan man inte älska att gå till det här jobbet?

Mattias gillar också att pyssla med djuren men kanske framför allt med att ordna fram deras mat.

Men kan man verkligen leva på sex mjölkkor? Det är väl frågan det. Vi har helt andra förutsättningar än ett traditionellt mjölkföretag då vi förädlar mjölken själva i gårdsmejeriet.

Men planen är ändå att utöka antalet mjölkkor OCH antalet produkter. Om bara ett par veckor kommer jag åka till Eldrimner och gå ytterligare en kurs i bl.a ystning. Det kommer en ost framöver 🙂

Dessutom kunde jag inte låta bli, ett tillfälle som inte fick missas. Vi kommer skaffa ett par getter. Jag är så otroligt förtjust i getmjölk OCH getost. Det vore väl konstigt om inte getsmör kommer bli en succé. Eller vad tror ni?

Visst jobbar vi mycket, ofta mer än 12 timmar varje dag men för det allra mesta känner jag tacksamhet över att jag har möjlighet att leva just det här livet. Hur många går omkring på jobbet och känner tacksamhet om dagarna? Om man gör det man tycker är roligt är chansen stor att det blir bra, jämfört med om man gör något man vantrivs med eller ogillar, då blir varje arbetsmoment en källa till bitterhet och missnöje. Spelar det då någon roll vad som står i lönekuvertet.

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*