Smörkärnerskan ska få träffa Prinsen

Det här var ju både oväntat, otroligt roligt och lite chockerande. Tänka sig, att man vill ha en helt vanlig bonnmora som mjölkar kor om dagarna till Stockholm, för att frottera sig med ”de främsta”. Jag är sannerligen hedrad.

Tänk om jag kunde få berätta för min farmor om det här. Hon älskade kungahuset. Eller tänk om jag fått berätta det här för min morfars mamma. Hon bodde i Hornsjö (strax ovanför Siksjönäs), de hade också kor och hon kärnade också smör. Tänk om hon då kunde ana att det skulle bli något nästan ”märvärdigt” att bedriva jordbruk och förädla mjölk, här där vi bor, i denna obetydliga glesbygd.

Klädkoden säger: Business casual, betyder det att jag ska ta på kläder jag känner mig bekväm i på jobbet? Det känns inte genomtänkt. Jag har nämligen bara ett enda par Lundhags som är riktigt sköna, de använder jag i princip alltid när jag mjölkar. De är lite trasiga, lappade och omöjliga att få helt rena. Jag måste nog googla den där klädkoden.

Programmet ser jättespännande ut med både rundabordssamtal och många intressanta föreläsningar. Det var roligt att öppna posten idag 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*