Snöbladet

Det verkar bli en snörik vinter i år. Redan nu kan vi köra skoter och vi har skottat flera gånger. En av de bättre investeringarna som vi gjort är snöbladet till 4-hjulingen. Tror aldrig att gården varit så välskottad som nu.

Något som man kan tänka på om man funderar på att skaffa en 4-hjuling är på vilket sätt den är registrerad. Numera finns det 4-hjulingar som är registrerade för att kunna framföras på allmänna vägar och i höga farter men en sådan maskin har även en del begränsningar. Köper man en 4-hjuling som är registrerad på samma sätt som en jordbrukstraktor får den också framföras som om det vore en traktor. Den utan körkort kan då lagligt använda 4-hjulingen i arbetet, inte på allmänna vägar förstås men som sagt under vissa förutsättningar. Det kan alltså vara idé att innan tänka igenom vad man vill använda maskinen till.

Snöblad, ATV, 4-hjuling, Kellfri, Artic Cat

Vi köpte snöbladet från Kellfri. Det är ett rejält blad som man förankrar på dragkroken.

Snöblad, ATV, Kellfri,

Man höjer och sänker bladet med vinschen

Snöblad, Kellfri, ATV, Artic Cat

Drar vi upp gardinerna på morgonen och det snöar blir det numera nästan bråk om vem som ska städa bort frukosten och vem som ska få ge sig ut för att skotta.

 

 

5 Kommentarer

    • Hej och Tack <3. Det fungerar hyfsat med vajern. Såhär, när det bara ska skottas fungerar den finfint, men det har hänt att vi använt den till andra saker när man behövt släppa ut den fullt ut och då finns det en uppenbar risk för trassel. Vi har pratat om att byta ut vajern mot band ist.

Kommentarerna är stängda.