Sommarseminarium i Umeå

På tisdag hoppas jag att alla som har möjlighet kommer på Sommar-Seminariet i Umeå. Temat är ”fler jobb i Västerbotten”. Det är Centerpartiet och Studieförbundet Vuxenskolan som arrangerar men seminariet är såklart öppet för alla, oavsett partitillhörighet.

sommarseminarium

Personligen så tror jag att vi MÅSTE skapa fler arbetstillfällen i Västerbottens inland om länet och riket ska fungera. Aktuellt på temat just nu är såklart krisen för alla mjölkbönder och just det problemet har jag fått tillfälle att funderat på under helgen. Jag har nämligen haft kontakt med en del bönder i närheten då jag ringt runt för att höra mig för om det går att köpa en väldigt vanligt förekommande tjänst som många bönder har både kunskap och utrustning för att kunna erbjuda. Problemet är bara att de inte riktigt verkar vara på hugget.

Jag tror att precis som skogsentreprenörerna så är bönderna inte vana vid att ta på sig uppdrag utanför ”det ordinarie kontraktet”, och det här gör hela branschen väldigt bräcklig och krisen oundviklig. Återkommer med ett förtydligande på vad jag menar med detta i morgon i ett nytt inlägg och såklart även på tisdag.