Stängsla ut och stängsla in

Den här lilla lilla tjurkalven har en ständig mjölkmustasch och stryker för det mesta runt sin morsas ben, men häromdagen visade han trots sin ringa ålder lite väl manligt beteende.

Han är på tok för liten än men jag valde ändå att sätta Blinka och Stjärna tillsammans med fåren i deras hage.

Jerseytjejerna är ett par månader för unga för att betäckas, men nu är den risken eliminerad tack vare ett finfint nytt stängsel som håller tjurkalven ute.  Vi har satt stolpar varannan meter, fårstängsel nertill samt en överliggare. Stolparna och stängslet kommer från Kellfri, överliggarna kommer från vår lokala såg som sågat vårt virke så de är i princip gratis. Kostnaden för detta stängsel blev på detta sätt inte mycket mer än 37 kr/ meter. Det tycker jag är helt okey.

Tjejerna tycker att det är helt okey att bo med fåren, de är våra enda nötdjur som är avhornade och det är därför inte så konstig att de är lägst i rang, men hos fåren är det ombytta roller.

Då betet inte innehåller så mycket näring längre föredrar tackorna hellre lättätna balar, lite vemodigt att sommaren är över men skönt att ha de flesta nära huset igen.