Tapetval

Vi har bytt luckor i köket. Egentligen ville jag bara måla om dem men det gick tydligen inte då den nya färgen och den gamla inte ville fungera ihop. Tidigare hade vi gröna luckor med mörkröda spår. Skitsnyggt 1994.

Gamla köksluckorna
Gamla köksluckorna

Jag vill få in en mer gammaldags och lantlig stil. Helst skulle jag vilja ha luckor i massiv furu, betsade i någon snygg vit kulör. Men här fick viljan vika sig för priset och de nya luckorna är gjorda av någon sorts MDF. Innehåller säkert en massa giftiga plaster och lim men det tänker jag bort just nu. Vi har fått jättesnygga vita luckor och smarta lådor i stället för skåp där man aldrig når längst in.

Vitt vitt vitt vitt :)
Vitt vitt vitt vitt 🙂

Men då de nya luckorna kom på plats så såg man med ens vilket dåligt skicka tapeterna var i. Jag tog hem några tapetkataloger från Colorama i Vilhelmina. Det var en ny kille som jobbade och han plockade ut 5 kataloger som han trodde skulle passa och det var svårt nog att välja ur de 5. Tur jag inte stod kvar på butiken och kollade, där hade de nog 55 olika kataloger.

Bjöd hem ett gäng vänner också som hjälpte till att vara smakråd. I köket kommer vi sätta boasering på halvavägg med vitmålad pärlspont. Där kommer vi att sätta upp en tapet från en kollektion som heter ”Gammalsvenska tapeter”. Den ser ut såhär:

Gammalsvensk tapet från Duro
Gammalsvensk tapet från Duro

Det kommer bli såååå snyggt då den kommer upp på väggen (hoppas jag).

Vi har en superhärlig öppen planlösning där kök, matsal och vardagsrum är allt i ett. Tidigare har det varit samma tapet i både kök och vardagsrum men nu tänker vi skilja lite på det och jag har valt en tapet med lite kulturhistoria. Förlagan till den här tapeten fick man fram då man skulle renovera en av kyrkstugorna i Vilhelmina Kyrkstad. Sedan har man gjort en nydesign. Man tror att tapeten i kyrkstan är från sent 1800-tal. Jag hat valt en ljus ganska neutral färg.

Wilhelminatapet
Wilhelminatapet
Wilhelminatapet
Wilhelminatapet

Inte heller de här tapeterna har kommit upp på våra väggar än så bilderna kommer från Tapetorama men jag väntar med spänning. Det är skitjobbigt att renovera men samtidigt är det så skönt då det är klart. Vi är sådana människor som samlar på oss en massa skräp och det är en underbar känsla då man väl har rensat bort lite och då man renoverar ryker det en hel del grejer. Nu har jag lovat mig själv att inte bli en del av det hysteriska konsumtionssamhället och när detta är klart då ska vi inte börja dra på oss en massa krafs igen. Hoppas jag kommer minnas detta nu 🙂

 

 

 

 

2 Kommentarer

Kommentarerna är stängda.