Taxeringskalendern – sprungen ur en hög skit!

Jag har mitt kontor i Vilhelminas gamla posthus. Här sitter vi en hel hög med företagare på var sitt kontor men vi har gemensamt fikarum. Idag i fikarummet så låg det en talong från Taxeringskalendern på fikabordet, vi började genast diskutera syftet med, samt målgruppen som taxeringskalendern vänder sig till. Vad vill man liksom fylla för behov med den här typen av information? Känns inte direkt som att det är glädje man vill sprida med den här katalogiseringen. Jag skulle själv ha väldigt svårt att varje dag gå till ett jobb där företagets syfte var att skapa missunnsamhet, avundsjuka och intriger. Men men nog om detta, det som verkligen fick mitt sinne att svartna var då jag vände på bladet och läset den här informationen:

Alltså visst, nog visste jag att kvinnor och män inte tjänar lika mycket i realiteten, jag visste även att vi som bor i glesbygd inte heller tjänar lika mycket som de som bor i städerna men jag visste faktiskt INTE att man på fullaste allvar sätter de här missförhållandena på pränt och står för dem!!!!!!! Men ska man göra en skitprodukt verkar det som om det är lika bra att den innehåller skit från början till slut.

Det skulle faktiskt han känts lite bättre om det här var något som förekom i smyg, bakom kulisserna, men det är tydligen allmänt vedertaget att man kan diskriminera folk PRECIS HUR MAN VILL I SVERIGE!!!!!!

Hela Sverige ska leva kan man läsa följande:

 http://www.helasverige.se/kansli/nyheter/visa/nyhet/lika-loen-foer-lika-arbete-oavsett-var-vi-bor/

EFS-rådet har beslutat att det är helt okey att en projektanställd som bor i Sthlm ska kunna kvittera ut 162 kr mer I TIMMEN jämfört med den som bor utanför huvudstaden och utför SAMMA ARBETE.  Va?? Det är precis samma sak här (fast värre), hur kan EFS-rådet liksom ställa sig bakom och legitimera orättvisor? Såhär skriver de nämligen i sin årsredovisning från 2013: ”Vi gör skillnad för Sverige. Svenska ESF-rådet skapar möjligheter över hela landet. Genom att fördela det ekonomiska stödet från Europeiska socialfonden och Europeiska integrationsfonden verkar vi för att skapa arbete och nya möjligheter för alla. Vi bidrar till kompetensutveckling, innovation och ökad sysselsättning. Vi genererar också mångfald och jämställdhet i arbetslivet, från Kiruna i norr till Malmö i söder.”

Just den där sista meningen känns väldigt konstig med tanke på vad man just beslutat.

Det här känns så himla fel. Hur ska jämställdheten kunna få fäste på allvar om till och med de svenska myndigheterna fattar beslut i nutid som går rakt emot bilden av alla människors lika värde? I diskussioner brukar jag alltid försöka framhålla att vi måste vara föregångare, bra förebilder, vara dem som ligger i framkant mm för att resten ska vilja följa efter, men vad hjälper det om inte ens myndigheterna vill gå i bräschen för vad som är gott….. Suck

Låt oss slå fast en gång för alla – Kvinnor och män är lika mycket värda, det är också lantisen och stadsbon.