Tjänsteresan är över för den här gången

Strax innan jul åkte Virile Valter iväg på tjänsteresa till Storuman. Idag kom han så till slut hem.

Vi funderade lite på hur vi skulle introducera honom för Frigg och Freja då han varit borta så länge, men lastningen hade gått till som så att Tomas som haft honom hade helt sonika bara skilt honom från deras kvigor och sedan kört in transportvagnen i hagen, fällt ner bakbalken och slängt in lite bröd. Efter ett par minuter hade Valter själv gått in i vagnen.

Då lastningen gått så bra backade vi bara in vagnen i hagen. Frigg och Freja höll sig på lite avvaktande avstånd. Valter travade lugnt ut ur vagnen och in till brudarna. Det blev ett mycket sansat återseende med endast lite snusande. Sedan gick han iväg till balhäcken och tog sig en tugga hö, tog svängen förbi vattenautomaten för att till slut lägga sig en stund i ligghallen.

Det är nästan så att man tror att han visste att han skulle få komma hem igen, och de hade absolut inte glömt bort varandra.

Nu håller vi tummarna för att han gjort vad han skulle i Storuman. Han har ett enormt bra inflytande på brudarna som annars är lite sprättiga. Valter gör inga hastiga rörelser i onödan han får en osökt att tänka på tjuren Ferdinand. 🙂