Tovade örhängen

Frida Haubak, ni har inte missat henne va?!

Jag blir så glad när jag hittar entreprenörer som gör bra grejer och när de dessutom är tjejentreprenörer blir det liksom lite extra roligt. Frida är just en sådan, en svensk tjej som jobbar med hantverk i svensk ull. Jag har shoppat ett par örhängen. Dessa smycken är ett resultat av ett samarbete mellan Frida och en annan entreprenör, nämligen Hanna Ljungberg. Två superduktiga formgivare och hantverkare tillsammans kan inte bli annat än succé.

Örhängen, tovad ull

Örhängena kostade 260 kronor inkl frakt och jag beställde mina direkt via instagram där Frida heter fridahaugbak.

Så otroligt mycket roligare att ta på sig dessa än ett par masspruducerade krimskramsörhängen tillverkade under tvivelaktiga förhållanden i fjärran länder. Att de dessutom är gjorda av ull gjorde att det bara inte gick att motstå dem. Jag är annars inte någon som lägger speciellt stor vikt vid pynt men i den här formen kan jag inte låta bli.

örhängen, ull, svenktillverkade smycken

Frida gör också tovade tvålar. Tvålen sägs räcka längre, ullen fungerar som skrubb plus att de är snygga. Min nästa beställning får nog bli en tvål. Det låter nästan för bra för att vara sant samtidigt som man undrar över hur tvålen ser ut halvvägs genom sin livstid.  Måste nog testa. HÄR kan ni klicka om ni vill se eller läsa mer om Frida och det hon tovar.

http://www.fridahaugbak.com/felted-soaps/
http://www.fridahaugbak.com/felted-soaps/

 

1 Kommentar

Kommentarerna är stängda.