Tradera

Jag har installerat appen tradera på min iPhone. Dumt, ja kanske, väldigt beroendeframkallande men också väldigt underhållande.

Har traderat en hel del fina kläder till barnen för några ynka tior. Det känns riktigt bra. Second Hand och återbruk då det är som bäst, barn nöter ju inte direkt ut sina kläder.

Jag håller även på att byta ut mitt tråkiga stengods ”porslin” som vi använder till vardags mot riktigt gammalt finporslin. Det blir 2-3 tallrikar av en sort och 3-4 stycken av en annan sort, men bara riktigt fint såklart. Det kostar inte mer än att köpa vanliga tallrikar och blir såååå mycket roligare.

Mjölskeppa
Mjölskeppa

Några andra fynd som jag budat hem är en mjölskeppa, så galet snygg. Passar mina nya kökstapeter perfekt.

Hushållsvåg
Hushållsvåg

Passar mitt ”nya” kök gör även min nya hushållsvåg. Snacka om att de gjorde riktiga grejer förr. Har man små grejer att väga så lägger man det i den lilla skålen och läser av på den inre skala. Har man stora tunga saker att väga lägger man dem i den stora skålen och läser av på den yttre skalan. Bruksanvisningen är präntad på själva vågen och man kan väga väldigt exakt och ända upp till 10 kg. Vilken moderns hushållsvåg fixar detta och med denna design?

Kockums emaljering
Kockums emaljering

Några självklara emaljföremål från Kockums har det också blivit.

Kaffekvarn
Kaffekvarn

Men mitt absoluta favoritfynd är denna kaffekvarn. Är den inte underbar? Den pryder sin plats perfekt och eftersom att vi har en kaffemaskin som maler hela bönor så har vi alltid bönor hemma och skulle maskinen strejka eller strömmen fara så kan vi numera koka kokkaffe på handvevmalda bönor på köksspisen. Längtar nästan till det tillfället 🙂

Det enda smolket i traderabägaren är att jag budat hem och betalt en skruvdragare som inte kommit. Säljaren svarar heller inte på mail eller sms. Jag börjar bli riktigt nervös att jag blivit blåst på den 🙁 Varför har jag inte anslutit mig till paypal??? Ja ja, jag hoppas att han bara tagit semester eller något…