Ullfett

För ungefär ett halvår sedan började sonen få utslag/eksem på ett lillfinger. Vi fick rådet att smörja med mjukgörare. Vi har provat ALLT, vi har låtit bli att smörja, smort kortison, zinksalvor, vasselin, alla mjukgörare från apoteket samt olika naturpreparat, att inte tvätta, att tvätta, olika tvålar men det har bara blivit värre och värre.

eksem, utslag, fingrar, händer

Det som började med en liten prick på lillfingertoppen har nu spridit sig till hela lillfingret samt ringfingret. Naglarna har börjat lossna på de drabbade fingrarna. Som mamma känner man sig frustrerad och orolig. Tänk om det inte går över, tänk om det är någon allvarlig obotlig sjukdom, tänk om han aldrig blir bra, tänk om det kommer bli ännu värre. Ja, man kan verkligen måla upp de allra värsta scenarier.

Igår damp det ner ytterligare en ny salva i brevlådan. Efter lite googlande har jag nämligen fått tag på ullfett. Jag har försökt läsa mig till hur man utvinner ullfett själv men det verkar vara en rätt omfattande process och den här burken kostade inte ens två hundralappar inkl. frakt. Köpte den på VitaVera

ullfett

Och vet ni vad!!! För fösta gången ser faktiskt fingrarna lite bättre ut. Kanske kanske har vi hittat något som hjälper. Översta bilden är från igår kväll och den här under från i morse.

finger, eksem, utslag

Nu håller vi alla tummar för att det ska fortsätta i den här positiva riktningen.

 

4 Kommentarer

  1. Hej! Oj låter fantastiskt! Vi har en son som har och har alltid haft väldiga problem med eksem och utslag.. kanske vi måste testa detta! Som du skriver, väldigt frustrerande som förälder, när det känns som om man inte kan hjälpa… Tack för tipset! Kram Jenny

    • Ja, man är beredd att prova allt. Kortisonkrämer brukar ju vara det som fungerar på eksem men i det här fallet så blir det bara värre. Nu har han *peppar peppar* blivit bättre de senaste två dygnen då vi smort ullfettet så jag hoppas verkligen. Kramar till Er också och hoppas ni hittar något som hjälper och lindrar.

    • Tack för tipset Linnea. Jag har googlat iktyos nu efter ditt inlägg men det känns inte som om det är vad han har. Ska sanningen fram tror jag att detta var något han drog på sig i somras då han skruvade utan handskar och hade mycket hydraulolja på fingrarna. Att det är någon kontakallergi som blivit värre och gör att han nu reagerar på andra grejer också.

Kommentarerna är stängda.