Utbränd…

Det har varit rätt tyst här på bloggen den senaste tiden. Anledningen är att jag helt enkelt inte orkat skriva. Jag har haft en period med hur mycket jobb som helst. Modet och motivationen har rasat i ungefär samma takt som arbetsuppgifterna ökat. Det har varit betyg att sätta, certifieringskrav att uppfylla, kalvar att mata, marknader att planera och genomföra, hagar att stängsla, får att flytta, lägdor att så, potatis att sätta, tuppar att slakta, kycklingar, kaniner, flasklamm, studiebesök….jag allt på en gång och ovanpå allt detta har hönsen fått löss och räven fått fnatt. Vi har blivit av med 6 hönor och 3 tuppar men även en katt. Jag trodde inte att jag skulle vara så värst fäst vid katterna men det har inte varit någon rolig period. Värst har det varit att se hur kattbroschan sörjt sin livskamrat.

Nu har vi varit en vecka på Kreta och det känns som om livsenergin är på väg tillbaka.

Idag kunde vi göra klart sommarhagen åt kossorna. Det var mycket nöjda kossor som kunde spatsera ut på sommarängen.

Highland Cattle, Dexter, frufura

Även kalvarna fick komma ut i sin träningshage.

kalvar, frufura, srb, slb

De får gå någon dag i en liten hage med både eltråd och stängsel så att de lär sig ordentligt att akta sig för strömmen. Det var hög svansföring på samtliga då de väl vågat sig ut. Nu känns det som om vi kan pusta ut lite. Fåren är ute på sin ”ö” och kossornas hagar är färdiga.

Klurar lite på att bygga en hönsgård men det får vi se hur det blir med den saken. Oroar mig även lite för varg, björn, järv och lo då fåren inte är instängslade men det är inte mer än 100 ner till dem från vårat hus så jag hoppas innerligt att vi slipper påhälsning. Jag har iaf bestämt mig för att ta jägarexamen nu i sommar/höst, för att själv kunna försvara djuren vid ett eventuellt angrepp.

Man ska väl inte prata om utbrändhet men lite lätt rökskadad har jag kännt mig. När man är trött och sliten är det svårt att tänka framåt i positiv riktning. För några veckor sedan kände jag mest för att sluta med allt eget företagande men under Kreta-resan poppade helt plötsligt den ena briljanta iden efter den andra upp i mitt huvud och nu är jag på banan igen.

Highland cattle

Highland Cattle

Jag menar, kan plan efter plan med betalande turister landa på en torkad stenö för att äta tzatziki och svettas i en solstol då borde vi med lätthet kunna skapa 1000-tals arbetstillfällen i vår Svenska glesbygd.

Min lilla favvokalv som numera heter Luna och fina gallringar likt den hon strosar runt i här är väl ändå mer att se och uppleva än de flesta kända charterresmålen tillsammans?! 🙂

Kalv, Luna, Frufura