Utförs lobotomering numera tro?

Ibland önskar jag att jag kunde vara en sådan där människa som är förnöjd med att gå till samma jobb som de haft i åratal. Att man bara kunde känna frid med sitt yrkesval. Tänk att få vara en sådan där som tycker att allt ska vara som det alltid har varit och att alla arbetsmetoder eller affärsmöjligheter redan är testade och således endera utdömda eller satta i verket. Om man bara kunde känna att man har det så bra som det bara är möjligt för just mig. Tänk vad enkelt allt vore om man kunde ha den inställningen.

Då skulle man inte gå omkring och tycka att allt är vackert och fantastiskt och att fler borde få uppleva det man själv får se eller det man föreställer sig att man kommer att skapa.

Kossor, SRB, Kalvar, kvigor

För den som kan känna förnöjsamhet är det här bara tre korumpor och en fårskalle. För mig är det underbart vackra skapelser, skänkta människorna för att förgylla vår tillvaro (både fysiskt och psykiskt), och när jag går i de här tankarna kan jag inte låta bli att tycka att en avfolkad landsbygd utan lantbruk är FEL. De som tror att framtidens jordbruk endast kommer bestå av gigantiska jättebesättningar lokaliserad till städernas utkanter har fel. I stället tänker jag att hur urbana vi än blir kommer det alltid finnas en efterfrågan på tjänster och produkter kopplade till småskalig djurhållning i riktig glesbygd. Tänk om jag bara kunde slå bort de här tankarna, vad enkelt livet vore.

Nä, nu sitter jag här mitt i vinterhagen och kliar och pysslar med mina kelgriser, samtidigt som jag funderar över: budget, investeringskapital, marknadsföring, logistik, tillgänglighet, produktplacering, transporter, utbildning, tillstånd, lönsamhet, arbetskraft, bla. bla. bla……

SRB, kalvar, får, gutefår,

Och åker jag ut till gubbarna i skogen slås jag av vilken enormt förträfflig naturresurs vi sitter på. Vilken skatt vi förfogar över. Virket i sin enkelhet borde gå att förädla i det oändliga och skogen i sin komplexitet borde gå att kommersialisera i obegränsad skala, och skogsbruket i sin nuvarande form borde gå att utveckla så att det blir MER än lönsamt att vara markägare.

Med min breda lärarlegitimation skulle jag kunna söka en av alla typ 1000 lärartjänster som utannonseras varje termin, då skulle jag veta exakt vad jag skulle göra varje dag, jag skulle veta exakt hur mycket pengar som skulle komma in på kontot varje månad och jag skulle veta exakt vad jag skulle göra under en oöverskådligt lång framtid framöver, men nej, det där låter inte alls lika roligt, tryggt men inte lika roligt. VARFÖR ….?  Undra om det finns privata vårdkliniker som utför lobotomeringar?