Våldtäkts”männen” fick dödstraff

Jag har fått väldigt lite ägg från mina hönor den senaste tiden. Först och främst beror det på att räven har varit här och plockat bästa värphönsen men sedan så har jag haft för många tuppar. Jag brukar vilja göda upp tupparna så att de ska bli något att slakta innan jag tar bort dem och tyvärr blir de könsmogna långt innan de växt klart så hönorna har haft det riktigt jobbigt i några veckor. Problemet med för många tuppar i flocken är nämligen inte att de slåss med varandra utan att de tävlar om att para sig med hönorna. I värsta fall hinner/vågar hönorna inte äta för än tupparna satt sig på pinnen för natten. Självklart blir det lite ägg under sådana våldtäktsförhållanden.

Men man gruvar sig ändå för själva slakten, vilket gör att man gärna skjuter på det, men nu kunde jag inte dra ut på det längre. Pappa kom förbi och hjälpte mig. Jag höll i tupparna och han höll i klubban och yxan. Vi tog 5 stycken och lämnade två kvar. Den här gången tog vi rätt på köttet på en gång. Vi skar ut bröstfiler och lår och grävde ner resten åt räven. Det är en rätt snabb och enkel metod. Jag har ett gammalt inlägg om detta här.

http://frufura.se/slakta-en-tupp/
http://frufura.se/slakta-en-tupp/

Det sjukarste (på ett bra sätt) är att igår (lördag) fick jag 6 ägg, kan jämföras med hur det varit de senaste veckorna då det ibland bara varit något ensataka. Dessutom började min vackra Leghorntupp gala idag. Så nu är det balans bland hönsen igen och i frysboxen ligger det minst 3 middagar. En av tupparna var en stor maran och av honom blev det riktigt feta fina fileèr men de andra ölands/hedemora-blandningarna som var ca 23 veckor gamla var väl inga maffiga göddjur direkt men såklart bra mycket trevligare att finna i frysen än köpekyckling 🙂