Varm kryddig chokladdryck

Hittade ett recept på en varm kryddig chokladdryck som jag bara var tvungen att testa. Det både såg och lät så otroligt gott.

Man skulle mortla nejlikor och kardemummakärnor grovt.

Ta apelsinskal från en halv apelsin, 5 matskedar kakao och koka allt sammans med 5 dl vatten.

Tillsätta vaniljpulver och lite honung efter smak. Vid det här laget började jag bli lite skeptisk.

Nu hade jag nämligen en vattning chokladdryck med apelsin- och kryddsmak och receptet började lida mot sitt slut. Återstod gjorde det dock att vispa kokosmjölk. Va?! Vispa kokosmjölk. Jag hade köpt en förpackning som jag hittat i kyldisken på ica. Det stod i receptet att man skulle ta det översta lite tjockare lagret och vispa med elvisp till gräddig koncistens. Såhär såg kokosmjölken ut:

Som blaskig lättmjölk. Inte fanns det något tjockare lager på toppen heller. Som tur var hade jag (vilket jag alltid har) lite riktig äkta vispgrädde i kylen. Vispade till den istället och skedade upp ovanpå chokladdrycken.

Kan säga att det var väldigt tur att jag tog grädde istället. Tror inte att jag fått ner allt annars. Detta var inte gott. Kakao och vatten blir inte choklad, det blir just bara kakao och vatten, det blir nästan som en lite jordig känsla, ja, som att dricka tunn lera med smak.

Köpte kanske fel kokosmjölk men….tacka vet jag vispgrädde 😉

 

4 Kommentarer

  1. Mja… Det ska nog vara kokosmjölken man köper i konserveringsburkarna från Kung Markatta eller Santa Maria. Där brukar det vara ett ”lock” av fett överst. Fast om du frågar mig så går det helt bort att göra drickchoklad på vatten. Jag gör ALLTID på mjölk. Sen tycker jag att det är för dyrt med kokosmjölk så vanlig ekogrädde blir det på toppen – om man nu vill ha grädde på toppen.
    Vi testade att göra den här chokladen för ett par veckor sedan – med mjölk istället för vatten och ingen grädde på toppen – och det blev riktigt bra. Till och med barnen uppskattade smaken trots att det var kryddnejlika i.

Kommentarerna är stängda.