Varm smörgåstårta

Detta är en ”räddare i nöden rätt” som jag lärt mig av min svärmor att göra. Idag var det så fint väder att vi stannade ute hela dagen, vilket fick till följd att något söndagslångkok inte hanns med och då passade denna enkla rätt perfekt.

Tidsåtgång: En grisblink

Ingredienser:

  • Hårt tunnbröd (gärna korntunnbröd)
  • Mjölk
  • Majzena till redning
  • Champinjoner
  • Purjolök
  • Skinka
  • Tomat
  • Ost

Fräs purjolök och champinjoner i en kastrull, tippa i mjölken och red av med majzena. Det ska bli en lagom lös sås/stuvning. Smaka av med salt och peppar. Sedan lägger man en skiva bröd på en plåt och strör skinka ovanpå.

Häll på rikligt med champinjonsås

Fortsätt sedan varva tunnbröd med skinka och champinjonsås. Avsluta med ett lager champinjonsås samt skivad tomat och ett lager ost.

Skjuts in i ugnen. Tror jag körde på 220 grader i ca 10-15 minuter ungefär.

Klart!

Ingen lyxmiddag direkt men en helt okey ”räddare i nöden”. Testa vet ja, det är riktigt gott 🙂