”Vebacken”

Vimek
Vimek

I helgen har vi lagat till en trave ved till byastugan. Kanske inte det absolut bästa jobbarvädret då temperaturen legat kring 30 grader i stort sett hela helgen, men då de flesta var lediga och hemma så passade vi ändå på.

Vedstapel
Vedstapel

Vi var ca 10 stycken som hjälptes åt med själva ved-jobbet och ytterligare 3-4 stycken som hjälptes åt att passa alla barn nere vid stranden, så det flöt på i en väldans fart trots värmen. Med en liten Valmet 860 lyfte vi fram de stora stockarna och kapade till dem i hanterbara längder. Sedan hade vi en Vimek med klinga och klyv, några små el-klyvar, yxor och motorsågar, några tjurskallar med bra tålamod som stapplade och en skopa glatt humör.

Valmet 860
Valmet 860
Vimek
Vimek

 

Cranab-grip
Cranab-grip

Både vedboden och ett extra förråd blev fullt och ingen av oss minns då vi sist lagade till någon ved i byastugan så mest troligt kommer den räcka länge. Vi har elelement i byastugan (som är en gammal skola) men då stora salen är gigantisk så brukar vi elda i de gamla järnkaminerna för att få upp värmen på vintern.

Byastugan används främst till festligheter men hyrs även ut till hemvändare och jägare. Såna här arbetshelger är såklart jobbiga innan man kommit igång men arbetet är ändå ganska roligt då man är ett helt gäng som hjälps åt.

Pizzamiddag vid stranden
Pizzamiddag vid stranden

Vi avslutade med att bada i det 27 gradiga vattnet och äta pizza på stranden. Känns så skönt då man är klar och den där pizzan satt rätt fint i magen 🙂

2 Kommentarer

 1. God kveld
  jeg har nettopp kjøpt en lik vimek vedmaskin som du har.

  kan du gi meg den informasjonen som står på maskinen?

  Er du fornøyd med maskinen?

  Mvh Bjørn ove Haukdal

  • Hej Björn-Ove! Jo, vi är jätte-nöjda med maskinen. Det är en Vimek, ska kolla upp vad mer det står på den och återkomma 🙂 Med vänlig hälsning// Frufura

Kommentarerna är stängda.