Vilken häck?

Nu är det inte mycket bevänt med betesmarkerna. Alla löv har vissnat och gräset är enbart träigt och näringslöst, både får, highlandare, kaniner och kossorna av mjölkras utfodras uteslutande med hö nu. Vi har precis insett att vi måste köpa en foderhäck till då det blir för lite med en åt varje grupp. Det lutar mellan en sådan här
eller en sådan här Den gröna balvaggan vet vi funkar då vi har en sådan sedan tidigare. Varför vi velar beror nog bara på att man ofta ser den andra typen. Finns det någon som kan förklara för mig vad fördelarna är med en häck där man ställer balen på backen i stället för att hänga upp den i luften. I år kommer vi ha balar som pressats utan knivar i pressen men nästa år kommer vi pressa med en kombipress som har hur många knivar som helst. Det är en fördel om fåren inte tar sig upp i foderhäcken men den ska främst användas till nöt och de har horn.

1 Kommentar

  1. Tack Andrrs. Hade just bestämt mig för den runda men nu tippar jag absolut över mot vaggan igen då vi INTE vill ha kalvar eller får inne i balhäcken.

Kommentarerna är stängda.