Vill Ni följa med och fria till Norge?

I Norge har glesbygden allt som vi bara kan drömma om. Differentierade arbetsgivaravgifter, förmånlig jordbrukspolitik, återbäring från naturtillgångarna, ja de verkar ha allt. Svt har gjort ett jättebra reportage om detta där man jämför kommunerna Strömsund och Lierne. Länk HÄR 

I Söndags diskuterade vi detta med ett självständigt Norrland vid middagsbordet. Min mamma är lite tveksam och menar, ”Hur ska vi klara av all administration?” och där har hon en poäng. Hur bygger vi upp ett skattesystem och allt det där? Men det behöver vi egentligen inte fundera över. Vi utropar bara självständighet, sedan ber vi att Norge tar över oss. När vi kommer med en brudkista full av älvar och skogar kommer inte Norrmännen kunna säga nej till ett äktenskap. Fix och färdigt har vi då fått vad vi alla vill ha. En levande landsbygd där alla ges förutsättningar att verka på lika villkor och ett långsiktigt hållbart samhällssystem.

Det enda vi behöver fundera över är om vi ska involvera Norrlandskusten eller inte. Småland borde också få vara med så att bara dela riket på mitten kanske inte fungerar. Men man kanske ska vara så generös att man frågar alla kommuner i Sverige (givetvis genom kommunala folkomröstningar) om de vill följa med på friarresan eller inte?

Ibland kommer jag på så många bra idéer.

Såhär såg det ut i morse hos oss
Utsikten från vårt sovrumsfönster. Inte konstigt att vi vill bo kvar <3