Det är bra att fokusera på hälsa, jobb, familj och allt annat som är viktigt i livet. Men i bland behövs det en paus där du bara behöver tänka på att njuta. Oavsett vad det kan vara är det värdefullt att planera lite – då blir det lättare att kunna längta till din egentid, vilken kan ge välbehövlig styrka i vardagen.

Ett glas rött vin gjort på pinot noir från Vinoteket kan vara en bra start. På Vinoteket hittar du ett stort utbud av lyxiga och prisvärda viner från hela världen. Så klart är något alkoholfritt alternativ ett bra val om du känner så. Kom ihåg att det handlar om att du ska få en så skön avkoppling som bara är möjligt!

Slappna av utan mobil eller dator

En god bok, hantverk eller pyssel av något slag är några idéer på aktiviteter du kan sätta dig in i. I vårt moderna samhälle är sociala medier och ständig närvaro av mobilen stressfaktorer som är svåra att stänga av. Men försök! Minskad tid på sociala medier har bevisats vara bra för din psykiska hälsa. Att därför slappna av med en aktivitet som inte alls är kopplad till den biten, är därför alltid en god idé.

Gör klart för andra att tiden är din egen

För att kunna stänga ute omgivningen för en stund, kräver i de flesta fall att omgivningen känner till vad du ska göra. Förklara för dina nära och kära att du behöver de här små stunderna för att klara av vardagen.