För den som inte har träning som en del av vardagen kan det vara svårt att komma igång, men med hjälp av träning och motion kan du se till att höja din livskvalitet och få en mer hälsosam livsstil. Ett vanligt missförstånd är att träning alltid måste innebära ett medlemskap på ett gym, men så är inte fallet. Det finns mängder med olika träningsformer som du kan utföra utanför gymmet och till och med i ditt eget hem.

Fördelen med gym är att du kommer ha tillgång till många olika maskiner och det finns även personal på plats som kan hjälpa dig att komma igång med träningen på ett mer effektivt sätt. Nackdelen är att det kostar pengar med ett medlemskap och det är inte alltid man har ett gym i närheten av sitt arbete eller bostad. Det första steget till att få en mer aktiv livsstil är att fundera på vilken träningsform som passar dig. Gillar du att cykla, simma, springa i skogen, promenera eller utföra yoga? Kanske är det så att du vill investera i bra träningsredskap till det egna hemmet? Här kan du välja mellan enklare hantlar till mer avancerade redskap som en bänkpress, en praktisk roddmaskin, löpband och mycket mer. Oavsett vilken träningsform du väljer finns det helt klart många fördelar med att röra på sig!

Fördelar med en aktiv livsstil

Att införskaffa sig en roddmaskin till hemmet kommer att göra under för din hälsa. Roddmaskinen tränar kroppens alla muskler och ser till att du får upp din kondition. Det finns både billigare och dyrare modeller att välja mellan och roddmaskiner i alla möjliga storlekar. Att ha en roddmaskinen i hemmet förutsätter naturligtvis att du har tillräckligt med plats. I annat fall får du vända dig till ett gym i ditt område som erbjuder träningsmaskinen.

Att det finns många fördelar med en aktiv livsstil är det redan många som är medvetna om, men vilka fördelar finns och hur kan de förbättra din hälsa? Det reder vi ut här!

  • Träning gör dig lugnare och minskar stresshormonet i kroppen. Forskning har visat att motion eller träning har en långsiktig effekt på just stress.
  • Det är sedan länge känt att träning kan reducera eller eliminera symptom på ångest och depression. När du rör på kroppen och svettas utsöndras lyckohormonet som får dig att må bättre, känna dig gladare och få mer energi.
  • Träning minskar risken för sjukdomar relaterade till fetma och övervikt. Du minskar t.ex. risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Om din kropp är stark och uthållig kommer du att klara av vardagen mycket bättre. Det kan handla om allt från att orka spela boll och leka med barnen, till att renovera i hemmet eller bära hem tunga matkassar.
  • Med hjälp av träning kan du bygga upp ett betydligt bättre självförtroende. Din hållning blir bättre och du kan bygga den kropp som du har drömt om, oavsett om du vill att den blir starkare, smalare, mer muskulös eller bara mer hälsosam.