De allra flesta vill kunna vara aktiva och må bra även som äldre. Det är viktigt att träna balans muskelstyrka och kondition för att kunna fortsätta leva som vanligt. Att promenera är något som nästan alla kan göra och det räcker med att promenera i snabbt tempo cirka en halvtimme varje dag. Om du använder stavar får du dessutom träning för överkroppen. Alla åldras olika men motion och träning är lika viktigt för alla åldrar. Vad som kan vara avgörande för en fin ålderdom är hur mycket du tränar och rör på dig.

Det finns ingen åldersgräns för att börja träna. Det spelar ingen roll om du är 70 eller 25 år gammal när du börjar utan det viktiga är att du startar med träningen. För personer i åttioårsåldern kan konditionen samt muskelstyrkan öka från femtio till nästan hundra procent. För personer över sjuttio år är styrketräning av någon form oerhört nyttigt och kommer att ge mycket goda resultat. För dig som vill börja med träning och som vill skaffa utrustning för just detta är ett bra tips att sälja ditt guld som inte används. Hos företaget Diamantbrev kan du enkelt och tryggt sälja ditt guld. Diamantbrev är ett internetföretag med högsta pris- och nöjdhetsgaranti. Företaget ger sina kunder ett ärligt pris helt utan dolda avgifter. Pengarna kommer du givetvis att få insatta på ditt konto inom 24 timmar.

Din hälsa påverkas positiv av all form av träning och rörelse. När vi blir äldre kommer våra leder och muskler att bli stelare och genom träning kan vi bibehålla vår balans, styrka, smidighet och rörlighet. All rörelse som gör oss fysiskt aktiva i vardagen är ett plus. Att utföra dagliga sysslor samt gå på en daglig promenad kommer att påverka din hälsa positivt. Prova gärna att ändra dina vanor och inkludera fysisk aktivitet som känns roligt och bra. Börja med att rutinmässigt utföra enkla träningspass ett par gånger i veckan. Du som har svårt att stå eller sitta kan istället utföra övningar liggande genom att böja, lyfta samt sträcka olika kroppsdelar.

När du styrketränar bör övningarna vara åtminstone tio minuter per träningstillfälle och minst två eller tre pass per vecka. Dina stora muskler behöver tränas såsom armarna, magen, ryggen och benen. När vi åldras förlorar lårmusklerna styrka men du kan få tillbaka den styrkan redan efter några månaders träning. Kom ihåg att det är viktigt för dina muskler att få vila och för kroppen att få återhämta sig efter träningen. Det går alldeles utmärkt att träna hemma genom att använda din egen kropp som vikt, enkla träningsredskap som hantlar (vikt på 1-3 kilo) eller gummiband.

Konditionsträning är väldigt viktig för äldre och är bra för dina lungor, blodkärl och hjärta. Träning gör dessutom att endorfiner frigörs i hjärnan som kommer att påverka ditt humör och hjärna på många positiva sätt. Du kan exempelvis få känslan av att vara piggare, gladare och nöjdare. Andra positiva effekter är att du kan känna mindre stress, sova bättre och ha mindre ont.