Att försäkra hemmet är en av de viktigaste sakerna du kan göra. Allt för ofta händer det att personer står utan försäkring och därmed drabbas hårt av exempelvis ett inbrott eller en vattenläcka. Eller än värre av en brand.

Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hemförsäkring. Däremot ställer många hyresvärdar krav på att du ska ha en för att få bo i deras lägenhetshus. Det här gör de för att de vet vilka konsekvenser ett oförsäkrat hem kan leda till.

Försäkra hemmet med en flexibel studentförsäkring

När du är student upplever du kanske för första gången hur det är att flytta hemifrån och skaffa eget boende. Kanske är det även så att du successivt börjat samla på dig prylar men samtidigt inte har jättemånga ägodelar.

Även om det är så att du inte har så mycket, är det viktigt att försäkra studentbostaden. Tack vare flexibla lösningar får du en försäkring för bara en bråkdel av vad hemförsäkringar oftast kostar. Du kan till och med skräddarsy försäkringsinnehållet utifrån vad du faktiskt äger.

En annan fördel med att skaffa hemförsäkring för student är att en sådan många gånger finns utan bindningstid. På så sätt kan du enkelt byta försäkring om du väljer att flytta till en annan studieort, utomlands eller hem igen.

Ta reda på vad som ingår i försäkringen

Vad som är en bra eller dålig studentförsäkring beror helt och hållet på din specifika situation. Ta dig därför tid att ta reda på vad som faktiskt ingår i försäkringen innan du slår till. Det här kan du göra genom att jämföra försäkringar via kostnadsfria förmedlingstjänster.

Förutom att kika närmare på innehållet – på exakt vad du kan få ersättning för – är det även en bra idé att se vad självrisken hamnar på. En så låg självrisk som möjligt är såklart det bästa. Väg de olika delarna för och emot!

Komplettera studentförsäkringen med tillval

En hemförsäkring för studenter täcker vanligen byggnaden och den fasta inredningen. Den täcker också viss inredning eller lösöre, som det egentligen heter. Vad gäller prylar kan det dock vare mycket som inte innefattas, såsom teknikprylar.

För datorer, mobiltelefoner och tv-apparater gäller oftast tillvalsförsäkringar i form av drulleförsäkring och/eller teknikförsäkring. Alternativt bidrar tillvalen till ännu lägre självrisker.

Hemförsäkringen är inte heller alltid heltäckande ifall du skulle bli av med egendom utomlands. I stället kan det vara en kompletterande reseförsäkring som hjälper i ett sådant läge.

Se över vad du behöver av en studentförsäkring och skaffa en för att trygga vardagen.