I dagens samhälle är det vanligt att man spenderar stora delar av dagen framför sin dator. Datorn är något vi använder både i vårt arbete och på vår fritid när vi vill underhållas. Eftersom datorn är en stor del av vårt liv är marknaden för datortillbehör stor och det kan vara svårt att veta vilka prylar som man faktiskt behöver. Därför kommer vi i det här inlägget att ge dig några tips på de bästa prylarna för din dator.

Laptopbord

Att använda ett bord till din laptop är viktigt för datorns hälsa, särskilt om du tenderar till att ha med dig datorn i sängen eller i soffan, då kan det mjuka underlaget göra datorn överhettad. Därför är det viktigt att du köper ett Laptopbord till din dator om du inte redan har ett. Förutom att du kan använda bordet när du ska njuta av serier eller filmer är laptopbordet också bra att använda om du arbetar hemifrån.

Hörlurar

En annan sak du bör investera i är ett par bra hörlurar. Hörlurar går att använda till många saker. Allt ifrån när du tränar till när du ska delta i det digitala mötet på ditt hemmakontor. Det finns flera varianter på hörlurar som fungerar till de flesta enheterna. Det går alltså fint att ha samma hörlurar när du lyssnar på musik för att göra städningen lite roligare och när du kollar på serier på din dator. Du kan välja att ha hörlurar med sladd som du kopplar till din enhet, eller hörlurar helt utan sladd som du kopplar med din enhet via bluetooth. Sedan kan du också välja mellan ett par in ear hörlurar vilket är hörsnäckor som sitter i örat och over ear hörlurar som sitter på örat.

Extern hårddisk

Att ha en extern hårddisk där du kan förvara dina filer kan vara en trygghet. När du sätter över dina bilder eller andra filer du vill bevara på en extern hårddisk behöver du inte oroa dig för att din dator ska gå sönder och filerna försvinna med den. Olika sorters filer tar upp en hel del minne på datorn, för att frigöra minne kan det vara bra att sätta över det du kan och vill på en extern hårddisk. Det finns många olika sorters externa hårddiskar att välja bland i olika storlekar. Priserna kan variera och du ska välja den hårddisken i den kapacitet du behöver.

Datormus

Att ha en datormus kan hjälpa dig att bli smidigare i ditt arbete om du till exempel skapar illustrationer. Om du tycker om att gamea på din fritid behöver du en extern datormus för att spelet ska gå smidigare. Har du en laptop är datormusen inbyggd, den går att använda men om du vill ta dina illustrationer eller gameande till nästa nivå ska du köpa en extern datormus till din dator. Det finns trådlösa datormöss och de med sladd.