Halloween är en amerikansk högtid som på senare år fått allt mer fäste i Sverige. Fler och fler väljer att fira Halloween med allt vad det innebär. Denna spöklika och kusliga högtid är också förenad med en hel del glädje, skoj och bus samt härlig samvaro med familj och vänner. Så varför inte anordna ett riktigt roligt, och läskigt, halloween-party!

Detta är enkelt gjort, det behövs egentligen bara tre beståndsdelar. Dekorationer, mat och trevliga gäster. Dekorera lokalen där festen skall hållas i enlighet med halloweentemat. Det kan till exampel vara spindelnät, fladdermöss, skelett och pumpor med utkarvade ansikten. Klassiska halloween-färger brukar vara svart och orange. Se till att även dukningen följer temat. Det finns allt från bordsdukar till servetter, och engångstallrikar och muggar som alla har halloweeninspirerade tryck och färgsättning.

På det dekorerade bordet dukar du sedan upp riktigt god mat som även den följer festens tema. Det finns massor av tips och trix att hämta på nätet om hur man lagar läskig halloweenmat men några exempel är att steka korvar och sätta på en halv mandel i ena änden så att de ser ut som fingrar, forma maränger som spöken och dekorera dem med ögon, eller göra pajer och pizzor dekorerade med spindlar och andra otäckheter. Ta gärna också tillvara på innehållet från de utkarvade pumporna, det gör sig ypperligt i en pumpa paj eller en härlig pumpasoppa. Och glöm för all del inte att man måste ha massor av godis på halloween – det hör också till.

Sist, men absolut inte minst, behövs det naturligtvis gäster till festen. Skicka ut inbjudningarna med detaljer om festen och uppmana gästerna att klä ut sig i enlighet med halloween-seden. För när man ska på halloween-party gäller det naturligtvis att ha en riktigt bra kostym – gärna så otäck som möjligt så klart. Här hittar du Halloweenkläder för både stora och små. Man behöver inte nödvändigtvis vara utklädd till något kusligt, det går lika bra att vara superhjälte eller en pumpa. På halloween finns det inga gränser – så låt fantasin flöda.

När dessa tre saker är klara så är det sedan bara för dig att slappna av och njuta av en rolig och otäck fest tillsammans med dina gäster!